Voel

Stichting 5D

Voelboxen

Nartuur

BIEDT WERKERVARING IN DE PODIUMKUNSTEN VOOR IEDEREEN MET EEN HANDICAP.

Als je niet ziet wat je voelt, wat voel je dan? En als je iets in je handen hebt, kijk je dan anders naar je omgeving? De Voelboxen prikkelen je fantasie want je gaat iets voelen wat je niet ziet. Dus welk beeld komt bij je op? Voelen is associëren, dus laat je verrassen en ga op “ontdekkingsreis”.

Wat je voelt, moet aansluitend met de omgeving zijn. Lijkt mij een leuk project om samen met Staatsbosbeheer op te pakken.

Tijd: doorlopend

Ultje van Gorkum

Afhaalpoezie

Kunst

AFHAALPOËZIE

Afhaalpoëzie is de afhaalchinees voor de geest, de snackbar van de poëzie, waar bezoekers gedichten van Dichter Û kunnen afhalen. Op de kaart staan nieuwe gedichten voor poëtische trek tussendoor, maar ook kaarten en posters van Afhaalpoëzie-klassiekers en natuurlijk een kindermenu.

Het ‘noord’ dagmenu zal bestaan uit stuk of 5 gedichten, naast het reguliere gedichtenmenu.

De bezoekers maken hun keuze uit het menu en halen, alleen of samen, de gedichten van hun keuze af bij het afhaalloket. Dichter Û draagt de gekozen gedichten voor en pakt ze desgewenst in.

Tijd: 2x 120 min
Techniek: geen

Davitha van de Kuilen

Davitha van de Kuilen

Kunst

Doe

Musuem Nairac

Kinderen

Tijd: doorlopend

.

Staatsbosbeheer

Natuur

Tijd: doorlopend

.

Smink

Kinderen

Tijd: doorlopend

.

Kijk

Dansstorm Oost

Tot de derde

Theater | Dans

.

Al het goede komt in 3.
Maar wat is 3? Waarvoor staat de 3?
Voor een getal, een cijfer, een code….een relatie? En is 3 min 1 zomaar 2?
Bewegend door een beeldend landschap, waarbij de driehoek variërend de ruimte vervult, onderzoeken de dansers hun betekenis van 3.

Voor deze voorstelling laten de makers zich inspireren door het in alle opzichten bijzondere getal 3 en baseren zich in hun zoektocht ook op de maakcyclus van 3 eerdere werken.

Tijd: 3x 20 min

Lejo

Tot de derde

Theater | Dans

.

Lejo

Hands up!

Lejo maakt en speelt zijn poppentheatervoorstellingen voor schouwburgen, festivals en scholen.

Het unieke poppenspel van lejo is in Nederland beter bekend als ‘de meneer met de oogjes uit Sesamstraat’.

Gespeeld op muziek en geluidseffecten, zonder gesproken woorden.

Tijd: 3x 20 min

http://www.lejo.nl/

Artez Theater

Artez Theater

Theater | Dans

Cie des Chaussons Rouges

Hircus

Theater | Dans

Drie wegen, 3 parcours, 3 koppige vrouwenhoofden. 3 koorddansers, 3 innerlijk muziekjes, 3 verschillende tempo’s. 3 silhouetten die zich samenvoegen en de huidige grenzen van de tijd en ruimte verkennen. Een ongeziene koorddansvoorstelling in trio.

Tijd: 2x 30 min

32 x 10 mtr

Luister

Bek Vol Zand

Muziek

.

Zonder drums, maar met de stuwende kracht van snaren is Bek vol zand vooral fingerpicking, raggende plectrums en staande bas. De soms wat melancholische (Southern/country) sound dikwijls afgewisseld met stampende en walsende barballads, is geïnspireerd door onder andere ragtime, bluegrass, swing en americana. De zowel Nederlands alsook Engelstalige teksten worden voornamelijk door Justin geschreven.

Watipies

Muziek

De Watipies wordt gevormd door een sfeervol Nederlands-Duits gezelschap met een breed repertoire in verschillende stijlen. Met muziek van de Balkan tot vette Amerikaanse RaggMop (zeggen ze zelf) en Bluegrass. Soms ingetogen en fragiel, en dan weer heel uitbundig gespeeld en gezongen.

Ze spelen wereldmuziek uit alle windstreken als Balkan uit het oosten, Tango uit het westen, jazz uit het zuiden … en tex-mex uit het noorden van Mexico door Duitse en Poolse migranten.

Met 6 muzikanten en de instrumenten contrabas, viool, saxofoon, gitaar, drums, mandoline, accordeon en banjo gaat het gezellig worden op het Kootwijkse zand.

Tijd: 3x 30 min

Andrea Harmes

Verhalen uit Murmla

Theater | Dans

Dit straattheater stuk gaat over de vreugde van het verhalen vertellen en de lust om er naar te luisteren. Het is een walking-act die zich steeds verplaatst om dan op locatie voor ca. een half uur aan korte scenes te vertonen. Er kan zowel op straat als indoor gespeeld worden. De voorstelling is zowel op kinderen vanaf 4 jaar als ook volwassenen gericht.

Ragna is een verhalen vertellende kobold, een mythische wezen (soort kabouter) uit Scandinavië die de mensen helpt, maar mensen ook in problemen kan brengen. Zij trekt de wereld rond, steeds op zoek naar mensen die graag naar verhalen luisteren. Haar bijzondere bagage is een reusachtig slakkenhuis met luiken waaruit Ragna letterlijk haar verhalen trekt en tot leven brengt. Het zijn korte, eigenzinnige verhaaltjes. In het Slakkenhuis is plek voor iedereen: kikkerreuzen, geluksfeeën, koppige prinsessen, blikken ridders, tuinierende wolven, noem maar op…

Tijd: 3x 30-45 min

Mareille Labohm

Onderweg

Theater | Dans

Mareille Labohm gaat op zoek naar zelfvoorzienend en onafhankelijk leven. Een eerlijke en nietsontziende voorstelling over kruispunten, vruchtbare gronden en doodlopende wegen. Over jezelf uitdagen als je het even niet meer weet.

31 jaar heb ik in steden gewoond. Maar toch droomde ik als stadsmens van een groen- en energieneutraal leven en dus ging ik op onderzoek uit! In de zomer van 2015 heb ik een reis gemaakt op zoek naar een leven dichter bij de natuur. Een roadtrip verschillende landen, langs een tiental plekken, op zoek naar de verschillende vormen van ‘zelfvoorzienend leven’.

Bij terugkomst wilde ik mijn ervaringen graag delen en heb ik een muzikale theatervoorstelling gemaakt die het publiek meeneemt langs de kronkels, uitdagingen en problemen die het zelfvoorzienend leven met zich meebrengen en antwoord geeft op vragen als: ‘Bestaat er wel zoiets als ‘ 100% Zelfvoorzienend? ‘En….’Hoeveel kan een mens opgeven voor zijn idealen?’

De voorstelling is gemaakt als buitenvoorstelling. Mijn Mercedes busje, waarin ik de reis heb gemaakt, doet dienst als interactief decor. Ondersteund door videobeelden van mijn reis en interviews met de zelfvoorzienende mensen aldaar. Gitarist Frank Stukker begeleidt mij op gitaar en zorgt gedurende de hele voorstelling voor het echte ‘onderweg’ gevoel.

Tijd: 2x 60 min

Mamihlapinatapai!

Muziek

Onuitspreekbaar goed, die band met die moeilijke naam! Mamihlapinatapai bestaat uit acht muzikanten, heel veel lettergrepen en een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en… cumbia! Denk aan een Spaanse cocktail met ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka en TenTemPiés. Vorig jaar werd het op veel festivalweides een grote fiësta. Maar liefst 45 shows stonden in de agenda met talrijke hoogtepunten zoals Sniester, Patronaat, Oerol, Mañana Mañana, Surfana, MadNes Festival, Zwarte Cross, Wildeburg, Ferrara Buskers Festival in Italië, een korte tour door Spanje, PLLEK Live Stage en een mooie afsluiter samen met Bazzookas in PAARD. Dit jaar gaat het avontuur gewoon vrolijk verder met veel vreugde, extatische energie en een explosieve overtuiging. Follow the cumbia!!!