Theater met Tolk wil Nederlandse theaters, muziekpodia en festivals toegankelijk maken voor doven en slechthorenden. Ze wil dove en horende mensen samen van podiumkunst laten genieten.

Doven en slechthorenden bezoeken graag theatervoorstellingen, musicals en cabaret. Bij een voorstelling of concert missen zij stukken van de tekst of van de muziek. Met een gebaren- of schrijftolk erbij is er een betere, meer volledige beleving van de live voorstelling mogelijk, en wordt het avondje uit veel aangenamer.

Schaffelaartheater 13:15-13:45:

Staatsbosbeheer 13:15-13:45:

Piepschuim 14:00-14:30:

Staatsbosbeheer 14:30-15:00:

Daisy en Janna 15:00-15:30:

Eigenzinnig 16:00-16:30:

Gebarencafe 13:30 – 17:00

Tussendoor zijn er ook voorstellingen die al toegankelijk zijn.
Esther Linneman, NKK NXT, Toneelgroep Dapper: hierbij geen inzet van de tolken omdat hierin eigenlijk niet wordt gesproken.

Eigenzinnig

sprekers Spoken Word

theater

Eigenzinnig is een Deventers open poëziepodium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Ze biedt in het Burgerweeshuis een laagdrempelige plek voor schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, broodnodige meters te maken en vertrouwen en stijl te ontwikkelen. Daarnaast maakt het podium uitstapjes naar andere steden en festivals, alwaar de bewezen talenten hun werk aan een groter en gevarieerder publiek kunnen voordragen. Verwacht een grote liefde voor taal, eigengereid en geen blad voor de mond, van diepe bekentenissen tot kritische beschouwingen. 

16:00 | 16:30  Tent

18.00 | 18.30    Theater met Tolk

VER VAN MIJN BOOM

Daisy Hagendoorn en Janna Adank

theater

Een komische voorstelling over territoriumdrift met appels in de hoofdrol

De grond is bezaaid met appels. De een rot, beurs, de ander vol, weer een ander klein, sommige rood, andere groen. Er wordt gesmiespeld. Zijn het de appels die fluisteren? Er ontwaart zich een wereld waarin de appel aan het woord is. Twee in het bijzonder: Lady en Elstar. Beiden van een andere grond; Lady uit Australië en Elstar van Nederlandse bodem. Wat staat deze appels te wachten wanneer de mens zijn intrede doet? Willen zij de wensen van de mens vervullen? Zijn zij überhaupt bij machte iets te doen?

Over de makers
Janna Adank en Daisy Hagendoorn studeerde beiden in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Met Ver van mijn boom presenteren ze hun eerste voorstelling samen. Het duo raakte gefascineerd door de menselijke behoefte om een territorium af te bakenen. Waar komt deze territoriumdrift vandaan? Wat doet dit met de mens? En de aarde? Is die van de mens? Of van zichzelf? En wat zegt de aarde daarvan? Op fantasievolle, komische wijze geven Janna en Daisy in hun voorstelling de natuur een stem.

“Dat doen ze buitengewoon charmant met originele teksten en een aanstekelijk enthousiasme.”

– Theaterkrant

Horizon

15.oo | 15.30

17.30 | 18.00

  • Theater met Tolk

Rake Klappen

Klauterstout

circustheater; leeftijd +2

In het kort gaat Klauterstout over twee sullige bouwvakkers die een bouwproject af moeten maken. Het decor bestaat uit de verschillende onderdelen die her en der over het podium verspreid zijn. Maar al snel zijn de bouwvakkers afgeleid en verzinnen ze dat de vloer van lava is! Nu moeten ze met veel stunt en vliegwerk, creativiteit en fantasie, hun opdracht af maken zonder de vloer aan te raken èn zonder betrapt te worden door de strenge bouwopzichter. De voorstelling begint als een humoristische acrobatische voorstelling, maar wordt daarna een mee-doe-avontuur waarbij de kinderen zelf het podium opkomen en de acteurs veranderen in levende klimpalen of loopbruggen. De voorstelling eindigt met een spectaculaire finale in onze eigen “Jonas-machine”. 

13:15 | 13:45 Centrum

14:30 | 15:00

16:00 | 16:30   

 luister

The magic mumble jumble

“Show Your Love”.

luister

“Home is where my heart is, and my heart is among my friends.” Er is geen betere songtekst die de ziel van de band beter beschrijft dan deze. Na drie jaar toeren, in kleine clubs en op grote festivals spelen, spontane optredens op straat doen en wildkamperen op de meest bizarre plekken, gaat THE MAGIC MUMBLE JUMBLE in 2019 toeren met hun nieuwe album “Show Your Love”.

De achtkoppige band deelt meer dan enkel deze diepe ervaringen: het geluid van hun unieke mix van jazz, pop, indie en folk, en daarbij het vermogen om hun gevoel van verbondenheid over te brengen op elk publiek. Met zijn charismatische aanwezigheid op het podium en zijn live-to-love attitude is zanger Paul Istance op een missie om van elke show een magische ervaring te maken, waarin de kloof tussen publiek en band volledig verdwijnt. Gewapend met acht zangstemmen, blazers, cello, percussie, elektrische en akoestische gitaren en vooral een overdosis aan positieve energie, maken de leden van THE MAGIC MUMBLE JUMBLE de mensen die ze ontmoeten deelgenoot van hun reis op de weg naar échte vrijheid.

www.themagicmumblejumble.com

19:00 | 20:15   Podium

Glenn Foreman

singer/songwriter

Glenn Foreman (1993) won in mei 2018 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. In een vol Paradiso ging er een wereld voor hem open. De droom, die hij eigenlijk al jaren heeft, werd in zijn hoofd en op dat podium een zekerheid: ‘Dit is wat ik moet doen’. Zijn muziek wordt geïnspireerd door een opmerkelijk trio. Nick Mulvey, de succesvolle singer-songwriter, Toon Hermans (‘hij is grappig en tegelijkertijd bloedserieus en kan 20 seconden zijn mond houden en toch een zaal om zijn vinger winden, ik kan hier zo veel van leren’) en Jim Croce, een Amerikaanse zanger uit de jaren zeventig die met zijn lieve en ronde verhalen zijn liedjes schreef als een grappige korte film. 

Glenns muziek is ultiem vrolijk of ultiem droevig en dit zegt veel over zijn karakter: er zit niet veel tussenin. Je zou Glenn ‘onrustig’ kunnen noemen. Soms helpt ritalin hem de pieken en dalen wat uit te balanceren. Het levert serieuze en soms grappige onzin op in zijn nummers. Het is diep, maar er mag ook gelachen en gedanst worden. 

Luister

15:30 | 16:00  Podium

16:30 | 17:00   

Piepschuim

Goedgebekt

luister

Stel nou dat je zo vrij zou zijn als een vogel. Dat alles mag en dat niets meer moet. Dat je de boel even de boel kunt laten.
Geen hypotheek.
Geen kinderen.
Geen boodschappenlijstjes.
Vrij om te doen wat je wilt. Wat dan?
Goedgebekt is een bijzondere muzikale voorstelling in, op, en rond twee bijzondere levensgrote vogelhuisjes.
Door twee mannen die besloten hebben dat het anders moet.

www.piepschuim.com

14:00 | 14:30  Theater met Tolk

1700 | 17:30 Horizon

NKK NXT 18/19

Carte Noire

Opera

NKK NXT 18/19 – Arjan Lienaerts, Luuk ten Hoor en Mirthe Dokter 

‘Carte Noire’ is een korte akoestische locatie performance van 15 minuten. Stap in een exclusieve surround sound experience waarin de stemmen rond je oren vliegen. Een muzikale reis die je kan beleven met je ogen dicht, waarin de grens tussen luisteraar en zanger vervaagd en er vrij spel is; Carte Noire. 

NKK NXT 18/19 is een vocaal ensemble voortgekomen uit een talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Wij stellen ons de vraag: wat is de vocale ensemble muziek van de toekomst? NKK NXT 18/19 zoekt naar meer menselijkheid en verbinding met haar publiek. In Carte Noire nemen drie van de acht zangers van NKK NXT 19/19 je mee in een surround sound experience. 

www.nkknxt1819.nl

trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=rFkRqVB0xec

14:30 | 15:00  Stuivend

16:00 | 16:30

18:30 | 19:00    

 Kijk

Arnhemse Meisjes

‘see me notice you’

dans

‘see me notice you’ gaat over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact, zoeken de grenzen op met alle ongemakkelijkheden van dien en weten de kijker te raken met hun gelaagde lichtvoetigheid. Zij nemen het publiek mee op een reis vol humor, herkenning en speelsheid over een alledaags, maar actueel onderwerp.

Met hun toegankelijke buitentheater halen ze de poëtische kwaliteit en ervaring van hedendaagse dans de donkere theaterzaal uit, en brengen dit naar het publiek toe.

‘see me notice you’ wordt ondersteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Prins BernhardCultuurfonds, BNG Cultuur Fonds & Triodos Foundation.

Danstheatervoorstelling over het diepe verlangen naar fysiek contact en het ongemak daarvan.

Biografie

Het jonge hedendaagse danscollectief bestaat uit vier uiteenlopende dansers en individuen: Inbal Abir, Yeli Beurskens, Anna Fransen, Kim Tuerlings. Allen afgestudeerd aan ArtEZ en AHK en woonachtig te Arnhem. Zij zijn in 2018 een samenwerking gestart met muzikante Rosine Langbroek. Voor deze voorstelling componeert en speelt zij (live) de muziek.

Concept & performers: Inbal Abir, Yeli Beurskens, Anna Fransen & Kim Tuerlings Compositie & live muziek: Rosine Langbroek

Foto: Anna Fransen

16:00 | 16:30    Horizon

18:30 | 19:00

SUITCASES OF MEMORIES

Esther Linnemann

poppentheater

SUITCASES OF MEMORIES (poppentheater)

Suitcases of Memories is een korte voorstelling, waarin Esther Linnemann er met haar beeldend spel met pop en masker in slaagt het publiek mee te voeren naar een wereld van herinnering.
‘s Nachts op de kade. Grote schepen vertrekken naar het beloofde land. Twee geliefden met koffers vol herinneringen. Met gevoelens en verlangens. Die elkaar zoeken, vinden en weer loslaten. Het publiek mag mee op reis.

13:45 | 14:00    Podium 

15:15 | 15:30

 Voel

Kunst Collectief Barneveld

Wie: St. Kunst Collectief Barneveld i.s.m. het Schaffelaartheater en Theater op t Zand

Wat: een eenmalige activiteit tijdens theater op t zand en een expositie van kunstenaars in oktober in het theater

Hoe: samenwerking met Theater op t Zand: Tijdens Theater op t Zand d.d. 20 juli 2019 gaan professionele beeldend kunstenaars geselecteerd door st. KCB aan de slag met voorstudies voor een expositie in het theater in oktober: “Los Zand” (= werktitel). Kunstenaars krijgen herkenbare werkjassen aan, een vlag of ballon met het logo van st. KCB en delen kaarten uit met een uitnodiging voor de opening van de expo in het theater op 5 oktober. De kunstenaars werken hun schetsen (of anders) uit en zorgen voor een te exposeren kunstwerk dat aan de muur kan hangen in oktober 2019 in het Schaffelaartheater

Doel: het onder de aandacht brengen van hedendaagse kunst in Barneveld en de regio, verbinding tussen beeldende kunst en theater, verbinding tussen beeldende kunst en uitvoerende kunsten, verbinding tussen het Theater op t Zand, st. KCB en het Schaffelaartheater

www.kunstcollectiefbarneveld.nl

 

13:00 | 17:00  Stuivend

 Doe

Toneelgroep Dapper

Kloek

installatie

Een kloeke, mobiele installatie die alleen met medewerking van dappere omstanders op locatie tot leven komt. Terug naar de basis. KLOEK als onvervalst installatietheater. Niks verstopt, niks gesmukt. Robuuste constructies, basale mechanieken. De tijdloze kracht van eenvoud.

Puur. Staal en hout. Natuur- en menskracht. Sterke handen van groot en klein trekken aan de touwen om de ritme-instrumenten te laten klinken en de marionet te laten vliegen. Vrij als een vogel.

Stoer en subtiel samenspel tussen mens en machine brengt beeldpoëzie met spierballen.

Dat belooft wat! Kloek. Dapper.

13:45 | 14:15         Centrum

15:00 | 16:00

16:30 | 18:00

Nairac

Nairac

Ritmes uit de natuur

Wist je dat zand en steentjes en grote dennennaalden geluid kunnen maken?

Van zacht ruisen tot hard tikken, er is van alles mogelijk.

Maak je eigen shaker of schudkoker bij de tent van Museum Nairac.

Hiermee word jij een muzikant!

14.00-17.00     tent

Staatsbosbeheer

Ook Staatsbosbeheer is aanwezig op TOZ. naast de uitkijktoren vindt je de informatiekar, hier kan je informatie inwinnen over het gebied en de aanwezige diersoorten die er leven. Ook starten er twee belevingspaden, een kabouterpad en een blotenvoetenpad. Daarnaast is er op een aantal momenten en Meet en Greet met de boswachter. Kinderen kunnen op de kids playground zandkastelen bouwen en met water spelen.

www.staatsbosbeheer.nl

13:00 | 18:00     Inganspad

13:15 | 13:45   Theater met Tolk

Schmink.

.

Kinderen 

Schmink

Een vrolijk gezicht

Op Theater op ‘t Zand ontmoet je de leukste en de gekste mensen (en dieren). Natuurlijk doe jij ook een beetje mee en laat je je op z’n allerleukst schminken door één van onze klieder-artiesten!

13:00 | 19:00   Tent

Schaffelaartheater Barneveld

Meet & Greet zaterdag 20 juli bij Theater op ‘t Zand! #schaffelaartheater

Ga op de foto met Doornroosje en win een twee vrij kaartjes!

Voor een leuke foto van jou en Doornroosje hoef je niet te wachten! Ze komt namelijk op zaterdag 20 juli aanstaande speciaal voor jou naar Theather op ‘t Zand. En je kunt kans maken op twee vrijkaartjes voor de Musical.

Hou? Laar een leuke foto maken tijdens de fotoshoot met Doornroosje. Deel deze foto met on door deze op onze Facebook pagina ( Schaffelaartheater Facebook! ) te plaatsen met als hashtag #schaffelaartheater. 

Uit alle inzendingen trekken we een winnaar.

Ga op de foto en win 2 vrijkaarten !

Het Schaffelaartheater zal aanwezig zijn met een Meet&Greet met personages uit een kindervoorstelling van het komende theaterseizoen.

Fotowedstrijd | Meet & Greet

Het Schaffelaartheater zal aanwezig zijn met een Meet&Greet met personages uit een kindervoorstelling van het komende theaterseizoen.

www.schaffelaartheater.nl

13:00 | 16:00.    Horizon

13:15 | 13:45     Theater met Tolk

De Zaak

band

Het is september, 2011. Wij zijn jong en onbezonnen. Broekies, boeven, maar enthousiast. Uitgerust met gitaar, trommel en contrabas slepen wij onszelf door de Zwolse straten. Op de hoek waar de Diezerstraat uitkomt op de Grote Markt spelen we een nummer van Gerard Cox; ‘Het Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer’ – we wisten ook niet beter. Uit de menigte stapt een man naar voren. ‘Willen jullie ook spelen op mijn 50-jarige huwelijk?’

 

Op dat moment is De Zaak geboren. Nu, zesenhalf jaar later, kunnen wij niet anders dan spelen. Er gaat geen week voorbij of wij staan te doen waar wij het gelukkigst van worden; spelen op feestjes!

 

De Zaak is in de beste vorm van haar leven, en dat voelt goed! Nog steeds jong, nog steeds boeven.

Maar vooral energieke muzikanten en beste vrienden!

Stuivend 

17.30 | 18.00
18.30 | 19.00
20.15 | 20.45

 

tijdschema. 

Maar alles gebeurt bij benadering wij werken niet met een strak tijdschema dus blijf zelf goed opletten