CHARL DELEMARRE

Charl Delemarre (1990) is een singer & songwriter die eind 2014 de Grote Prijs van Rotterdam én de Grote Prijs van Nederland won met zijn gepassioneerde en persoonlijke liedjes. Het jaar daarop bracht hij zijn eerste EP ‘De Bekentenis’ uit. Met zijn single ‘Zonder Jou’ trad hij op in DWDD, waar hij sindsdien een graag geziene gast is. Tijdens de Popronde 2015 speelde hij meer dan 30 succesvolle shows, wat onder meer resulteerde in een optreden op het meest toonaangevende muziekfestival van Nederland: Eurosonic Noorderslag (jan. 2016).Met zijn nieuwe band, met daarin o.a. Cyril Directie (voorheen Kane), gaat Charl in mei van dit jaar de studio met producer Michel Schoots (o.a. Racoon en Van Dik Hout).

Charl, die op het Rotterdams Conservatorium studeerde, leerde gitaar spelen tijdens een lange reis door Azië. Voor de thema’s van zijn teksten laat hij zich leiden door zijn persoonlijke ervaringen. In zijn muziek wordt hij het meest geinspireerd door zijn idiolen uit de sixties & seventies.

Charl Delemarre heeft een turbulent jaar achter de rug. Veel optredens, nieuwe muziek, nieuwe kansen en nieuwe prestaties. We hebben Charl natuurlijk op de voet gevolgd en met de nieuwe Grote Prijs competitie die van start is gegaan vonden we het tijd om even terug te kijken.

http://www.charldelemarre.nl

  • Grote prijs van Nederland 2014
  • Beste sing en songrichter 2016
  • Voorprogramma van de Dijk