Colored Monkeys
 olv Jan Terlouw jr

Tijd:

15:30 | 16:00
Podium

Monkey Jam

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Een maniakaal verhaal, dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub.

De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen in deze muzikale film noire. Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een productie van productiehuis De Nieuwe Oost. De band nam het debuutalbum op in Kytopia, deed mee aan de Popronde en rockte live op Radio 2, 3FM en Radio 5. Festivalinfo: ‘…een briljante mix van oude jazz, sombere blues, vrolijke blazers en moderne synthesizerelementen.’

Bezetting

Jan Terlouw Junior (zang & piano), Isaac McCluskey (trombone), Jonathan Spruyt (bas), Sascha van Loenen (trompet, gitaar & synths), Axel Grunnekemeijer (drums)