Los Zand – een expositie georganiseerd door Stichting Kunst Collectief Barneveld 

10 plaatselijke kunstenaars lieten  zich inspireren door het eeuwenoude zand op de zandverstuiving in Kootwijk.  De tentoongestelde kunstwerken laten verschillende invalshoeken en uitwerkingen van thema “Los Zand” zien. Alle kunstenaars hebben daadwerkelijk gewerkt op het zand, soms gezamenlijk, soms alleen in een verplaatsbare rode cirkel met een doorsnede van 2 meter. Sommige kunstenaars kwamen meerdere malen terug om het unieke landschap op verschillende tijdstippen en onder verschillende weersomstandigheden vast te leggen, anderen namen schetsen en herinneringen mee en werkten die verder uit in hun atelier. Los Zand :een expositie met allemaal verschillende werken met toch een heleboel raakvlakken, te zien in de pagodetent tijdens Theater Op t Zand!

Ondertussen zitten onze kunstenaars niet stil en hebben zij een nieuw thema te pakken:  “Zand erover”. Tijdens Theater Op t Zand wordt op het zand alvast gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling.  Deze werken (en/of de werken die hieruit voortvloeien) worden vanaf 9 september 16 uur tentoongesteld in het Schaffelaartheater te Barneveld. Bij deze bent u hiervoor van harte uitgenodigd!

Stichting Kunst Collectief Barneveld heeft als doel: het onder de aandacht brengen van hedendaagse kunst in Barneveld en de regio. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Maatschappelijk Cultuurfonds