MAKTUB – het staat geschreven; Maktub is gebaseerd op het boek ‘de Alchemist’ van Paulo Coelho. Dit boek is een symbolische vertelling over onze innerlijke zoektocht naar de eigen legende.

De Alchemist vertelt het verhaal van de herdersjongen Santiago die zijn droom achterna gaat: een droom over een schat bij de piramides van Egypte. Zijn zoektocht leidt hem met een karavaan door de woestijn. Na vele omzwervingen en ontmoetingen (met koning Melchizedek, zijn geliefde, een ingedutte kristalverkoper) ontmoet Santiago de Alchemist. Wanneer zij gevangen genomen worden door een leger Arabieren vertelt de Alchemist aan de commandant dat Santiago een alchemist is, die zich kan veranderen in wind en daarmee het hele kamp kan vernietigen. De commandant gelooft het niet maar belooft hen de vrijheid wanneer Santiago zich verandert in wind. Hij geeft hem 3 dagen. Santiago spreekt achtereenvolgens met de woestijn, de wind, en de zon. Uiteindelijk wendt hij zich tot de Hand die alles geschreven heeft en waait de wind als nooit tevoren. Tenten worden losgerukt en de mannen moeten zich vastgrijpen om niet meegenomen te worden. Santiago vervolgt zijn reis naar de piramiden en vindt zijn schat op een onverwachte plaats.

Door middel van lichamen, kostuums, beweging, geluid, kleuren en grote attributen verbeelden de spelers de personages, de schaapskudde, de karavaan, de kamelen, de kristalwinkel, de liefde, het leger, de zon, de wind, de piramiden.