Zaterdag 16 juli nadert met rasse schreden en middels deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte brengen van de vorderingen die het bestuur en team heeft gemaakt om de 16e editie van Theater op’t Zand voor alle betrokkenen onvergetelijk te maken.

Om de woestijnwind op 16 juli nog fraaier tot uiting te laten komen, willen wij het festivalterrein een Oriëntaalse uitstraling geven. Daarom roepen we alle lezers op om ons te helpen aan Oosterse tapijten, al dan niet vliegend, kleden, kussens, kisten, lampen, al dan niet Alladdin oproepend, vlaggetjeslijnen, en felgekleurde lappen stof. Heeft u zoiets op zolder liggen, of wilt u eindelijk van uw mottige tapijt af, wij zijn er heel blij mee. Stuur een mailtje naar [email protected] en wij nemen contact met u op.

De organisatie en uitvoering van Theater op’t Zand is in handen van een team van vrijwilligers dat bijna het hele jaar bezig is om naar de volgende grote dag toe te werken. Denkt u dat u een goede bijdrage kunt leveren als vrijwilliger? Bent u creatief? Kunt u goed met mensen omgaan? Heeft u bijzondere kwaliteiten en wilt u die benutten bij de totstandkoming van het volgende festival? Stuur een mailtje naar [email protected] en wij nemen contact met u op om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Een teamlid stelt zich voor:

Secretaris Peter Bloemendal vond Theater op ’t Zand altijd al een mooi festival. Toen er in 2012 een tekort aan bestuurders/vrijwilligers dreigde, heeft hij volmondig ‘ja’ gezegd en de functie van secretaris aanvaard. In zijn vrije tijd houdt Peter zich met liefde en passie bezig met het onderhouden van een biologische moestuin en probeert hij met bijen om te gaan. ,,Het afgelopen

festival was geweldig; alles zat natuurlijk mee en wat is het dan mooi als je na afloop bijna iedereen met een blij gezicht het terrein ziet verlaten. Het komend festival wordt net zo mooi. De bezoekers krijgen een prachtig programma voorgeschoteld’’, zegt de enthousiaste secretaris. Peter heeft nog een welgemeend advies aan de bezoekers die op zaterdag 16 juli naar Kootwijk komen: ,,Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen. Kom op de fiets of maak een mooie wandeling naar het festivalterrein. Kijk op de website voor informatie omtrent het parkeren en de alternatieven.’’

Wat kunt u op zaterdag 16 juli allemaal verwachten? Warme muziek, buikdanseressen, fata morgana’s, verhalenvertellers, vliegende tapijten, oog- en oorstrelende optredens en bijzondere kinderactiviteiten. Wie het aandurft om zich te laten meevoeren door de woestijnwind kan rekenen op verrassende, soms stormachtige ontmoetingen die garant staan voor een onvergetelijke zomerdag. Beklim de zandduinen in de Sahara van Europa die de woestijnwind heeft gevormd, voel je blote voeten in het warme zand. Verzandt in gedachten en laat de woestijnwind ze weer meenemen. Neem gerust een picknickmand mee of laat je verrassen door het aanbod van lekkers dat ook dit jaar weer verkrijgbaar is.

Bij de kassa zijn muntjes verkrijgbaar om de consumpties makkelijk af te rekenen. Het is eveneens mogelijk om te pinnen.

Dit jaar brengt de woestijnwind optredens van Abe de verteller die spannende verhalen vertelt die zich in de woestijn afspelen, komt er een heuse didgeridoospeler, niet alleen om de mysterieuze klanken uit het instrument te toveren, maar ook om een workshop te geven. Theaterwerkplaats de Smederij voert de voorstelling ‘Maktub’ op die is gebaseerd op het boek ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho. Het Artex Saxofoontrio voert de bezoekers noot voor noot naar zanderige hoogtepunten. Muziek is er de hele dag; is het niet van artiesten, dan wel van het instrument dat De Lachende Zon mee zal nemen. De Lachende Zon belooft een interactieve voorstelling te maken waarin de wind de hoofdrol heeft. Senadance verzorgt voor jong en oud, mannen en vrouwen, twee buikdansworkshops. Haar dansgroep zal meerdere keren een mysterieuze sluierdans uitvoeren. Ga relaxen op het waterpijpenterras en laat je toekomst voorspellen bij Zeyna. Zak achterover in het woestijnzand om te luisteren naar Charl Delemarre, de troubadour op oorlogspad of klap en swing mee met de opzwepende muziek van Karim. Liever een hennatatoeage op je hand? Ook dat kan allemaal, net als een ontmoeting met ‘Zandbabbels’, wat het dan ook moge zijn. Laat je verrassen! Als vanouds zijn de stoere boswachters van de partij om op ‘hun’ zand allerlei boswachterdingen met jong en oud te doen.

Wie meer wil weten over Staats Bos Beheer kan terecht op de informatiestand van SBB. Dit allemaal, en nog veel meer staat het publiek te wachten dat op 16 juli aanwaait op het Kootwijkerzand in Kootwijk waar voor die gelegenheid een zinderende woestijnwind over heen waait.

Omdat het festival midden in de natuur plaats vind, is er beperkte parkeergelegenheid. Om cultuur en natuur nog meer met elkaar te verbinden is het advies om de auto op één van de parkeerplaatsen in de omgeving van Kootwijk te parkeren en op de fiets of te voet verder te gaan. Op de website staan diverse parkeermogelijkheden aangegeven waarvandaan een duidelijk aangegeven route naar het festivalterrein leidt. De toegang tot het festival is, dankzij weldoeners, tientjesvrienden en de inzet van bijna honderd vrijwilligers, geheel gratis. Op de vernieuwde website staat het complete programma voor 16 juli. In de volgende nieuwsbrief geven we meer informatie over de nieuwe huisstijl van Theater op ’t Zand. www.theateroptzand.nl

Tot slot bedanken we u voor uw belangstelling, enthousiasme en bijdragen. We zien u graag terug op zaterdag 16 juli 2016 op het Kootwijkerzand waar we u graag met het nieuwe thema Woestijnwind verrassen.

Namens het bestuur en teamleden van Stichting Kootwijk Cultureel, Jan van Iwaarden, voorzitter. www.theateroptzand.nl.