JOUW ZOMERCOCKTAIL VAN 2022

Theater op ’t Zand is een zomerse cocktail met een ongekend rijk palet aan smaken.
Jouw smaak zit daar natuurlijk ook bij.  Want ga maar na:
toneel, dans, muziek, cabaret, variété, kunstinstallaties, acrobatiek,
mime en cultuuruitingen waar zelfs nog geen naam voor bestaat,
worden op dit festival gemixt met de overweldigende natuur van het Kootwijkerzand.
Ook dit jaar kun je je weer dronken drinken van genot, want vol trots presenteert Theater op ’t Zand

KOOTWIJK :  Het mooiste festival van de Veluwe komt er weer aan! Stichting Kootwijk Cultureel organiseert op zaterdag 16 juli voor de 20e keer het festival Theater op ’t Zand op het Kootwijkerzand bij de uitkijktoren.

De uitkijktoren ligt hemelsbreed gezien precies tussen Barneveld en Apeldoorn in.
Theater op ’t Zand is een gratis toegankelijk festival, waar het publiek kan genieten van muziek, dans, theater en kunst. Bezoekers kunnen midden in de grootste zandverstuiving van Europa,
de Sahara van de Veluwe, genieten van een groot en gevarieerd aanbod van muziek, theater, acts en kinderactiviteiten. Elk jaar weten meer bezoekers het festivalterrein te vinden en stroomt het festivalterrein vol met jong en oud. Terwijl de ouders zich nestelen op meegebrachte kleden of klapstoeltjes rennen de kleintjes heerlijk op hun blote voetjes rond.

Het festival is mede door de steun van sponsoren nog steeds gratis toegankelijk.
Van 13.00 tot 21.00 uur wordt een gevarieerd programma geboden voor jong en oud.
De verrassende horecavoorzieningen bieden voor elk wat wils.

Met de medewerking van bijna 100 vrijwilligers loopt het festival na achttien jaar als een geoliede machine. Wie de dag na het festival over het terrein loopt, zal geen spoor meer kunnen terugvinden van de activiteiten van Theater op ’t Zand.

Dit jaar zijn we er weer in geslaagd om een gevarieerde groep van artiesten en performers samen te stellen die ons zullen verrassen en verbazen, waaronder Trio Picolit, Colored Monkeys o.l.v. Jan Terlouw, TetraTown, Camille Corneille, de Baron en Piepschuim. Daarnaast oude bekenden als Museum Nairac en het Kunstcollectief Barneveld en vele anderen met hele bijzondere voorstellingen. Muziektheater, dans, beeldende kunst, muziek, poëzie en knutselactiviteiten zijn de componenten voor 2022, maar ook de vaste elementen van Theater op ’t Zand komen terug. Terwijl de kinderen zich laten schminken, kennis opdoen over de natuur met de boswachters of knutselen bij de medewerkers van Museum Nairac Barneveld, kunnen de ouders genieten van de diverse voorstellingen.

“Doe, voel, kijk en luister”, alle zintuigen van de bezoekers worden geprikkeld. Denk aan muziek, dansoptredens, verschillende kunstenaars en nog veel meer.

Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid: van biodiesel en zonnepanelen tot minder papier- en plasticgebruik. En Restvorm laat ons zien wat we met afvalmateriaal kunnen doen via recycling kunst.

Het complete programma met alle optredende artiesten en acts wordt op de website www.theateroptzand.nl geplaatst.

Kom vooral op de fiets!

Kijk op de site voor een routebeschrijving en parkeeropties voor auto’s! 

Tot de 16e juli!                                

Persfoto’s

HR materiaal is op te vragen bij [email protected]

Aftermovie  Theater op ’t Zand