Piepschuim
Goed gebekt

Tijd:
16:15 | 16:45
18;45 | 1915
Horizon

Piepschuim is ontstaan toen Cor Burger Jacco Westeneng tegenkwam op een heel slecht feestje, waardoor er veel tijd was om over Cors grootste plannen te hebben om met de zeven liedjes die hij op dat moment had geschreven de wereld te veroveren. Met die zeven liedjes hebben ze zich onder de naam Piepschuim ingeschreven bij een singer-songwriterwedstrijd. Daar kwamen ze Robbert Koekoek tegen die ook wel oren had naar de grootste plannen met nog steeds dezelfde zeven liedjes. Maar sindsdien heeft het repertoire een grote vlucht genomen …

Na enkele eerste avonturen op muziek- theater- en cabaretwedstrijden (Nederpopprijs, Camaretten), allerhande festivals (Oerol, Festival Boulevard) en als voorprogramma (De Kift, Stuurbaard Bakkebaard) gebeurt waar de jongens met al hun grote plannen al enkele jaren van dromen. Jacques Senf in eigen persoon komt naar Piepschuim kijken en besluit dat deze groep in zijn stal opgenomen moet worden – en wel meteen. Vanaf dat moment stoppen de mannen hun andere werkzaamheden en storten ze zich volledig op Piepschuim.

Na de eerste succesvolle anderhalf jaar mocht Piepschuim bij Senf blijven en werd een start gemaakt aan het tweede programma In veel te strakke broeken. Met dit programma werd twee jaar getoerd. Piepschuim nam voor dit programma regisseur Bart Oomen in de arm, samen met coach Eric Koller wordt een volwassener, theatraler en vooral grappiger programma gemaakt. Inmiddels speelt Piepschuim nog steeds op de grote en kleine festivals zoals Festival Boulevard, Zwarte Cross, Mundial, en Oerol. En elk jaar wordt er weer een nieuwe zomervoorstelling gemaakt. In 2013 speelde Piepschuim de voorstelling Goed Gebekt, met een heel bijzonder decor: twee reuze vogelhuisjes die de beide heren tot onderkomen dienen. Een voorstelling die dé verrassing van Oerol 2013 was. En die alles in zich heeft om ook de verrassing van Theater op ’t Zand 2022 te worden! 

Web: https://piepschuim.com/