Jouw zomercocktail van 2021

Theater op ’t Zand is een zomerse cocktail met een ongekend rijk palet aan smaken.

Jouw smaak zit daar natuurlijk ook bij.  Want ga maar na:

toneel, dans, muziek, cabaret, variété, kunstinstallaties, acrobatiek, mime en cultuuruitingen waar zelfs nog geen naam voor bestaat, worden op dit festival
gemixt met de overweldigende natuur van het Kootwijkerzand.

Ook dit jaar kun je je weer dronken drinken van genot, want vol trots presenteert
Theater op ’t Zand de volgende acts:

Rareklappen

Klauter

Circus Theater 2+

In het kort gaat Klauterstout over twee sullige bouwvakkers die een bouwproject af moeten maken. Het decor bestaat uit de verschillende onderdelen die her en der over het podium verspreid zijn. Maar al snel zijn de bouwvakkers afgeleid en verzinnen ze dat de vloer van lava is!

Nu moeten ze met veel stunt en vliegwerk, creativiteit en fantasie, hun opdracht af maken zonder de vloer aan te raken èn zonder betrapt te worden door de strenge bouwopzichter. De voorstelling begint als een humoristische acrobatische voorstelling, maar wordt daarna een mee-doe-avontuur waarbij de kinderen zelf het podium opkomen en de acteurs veranderen in levende klimpalen of loopbruggen. De voorstelling eindigt met een spectaculaire finale in onze eigen “Jonas-machine”. 

Jan Terlouw Junior

& The Nightclub

Muziek

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Een maniakaal verhaal, dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Kortom: neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub.

Live stap je samen met Jan Terlouw Junior (zang/piano), Isaac McCluskey (trombone/achtergrondzang), Jonathan Spruyt (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums) in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een productie van productiehuis De Nieuwe Oost. De band nam het debuutalbum op in Kytopia, speelde 25+ Popronde shows, rockte live op Radio 2, 3FM en Radio 5, toverde een uitverkocht poppodium Het Burgerweeshuis om tot schimmige nachtclub releaseparty en bracht een dikke comic en plaat ineen uit. In 2018 reist de band met de shady nachtclub richting clubs, festivals en unieke plekken waar ze complete jaren 20 conceptavonden uit de grond stampen met drie gangen diner, dansers, gastartiesten en een dikke electroswing afterparty!

‘…een briljante mix van oude jazz, sombere blues,
vrolijke blazers en moderne synthesizer-elementen.’

Piepschuin

Goedgebekt

Cabaret

TROUW

” De mannen van Piepschuim zijn heel energiek […]”
” […] liedjes, die muzikaal zeer variëren en vaak mooi van taal zijn.”

Lees hier de hele recensie in Trouw.

THEATERKRANT.NL

“Piepschuim is […] erg muzikaal.”
“sterk fysiek spel”
“[…] hoog tempo en creatieve fysieke vondsten.”

Lees hier de hele recensie op Theaterkrant.nl

CABARET.NL

“Een boodschap die ontnuchterend binnenkomt […]”
“Het publiek wordt er even stil van.”
Lees hier de hele recensie op Cabaret.nl

Arnhemse Meisjes

Danscollectief

Danscollectief Arnhemse Meisjes

is een groep professionele dansers, gevestigd in Arnhem. De leden van Arnhemse Meisjes zijn; Anna Fransen, Aida Guirro Salinas, Yeli Beurskens, Kim Tuerlings en Inbal Abir. Zij studeerden allemaal aan de ArtEZ Dansacademie en Kim aan het AHK in Amsterdam. Na hun afstuderen ontdekten ze een gebrek aan mogelijkheden voor dansers en makers om te trainen, creëren en een gemis aan een podium voor nieuw werk van jonge makers in de stad. Uit deze eigen behoefte besloten ze om de handen ineen te slaan en samen te werken, daaruit ontstond in 2015 het danscollectief Arnhemse Meisjes.

Na een jaar samen organiseren en creëren ontdekten de Arnhemse Meisjes dat zij niet de enigen waren die meer nodig hadden; dansers in Arnhem maar ook uit andere steden (en zelfs uit het buitenland) kwamen af op de workshops, de eerste editie van Dance Flavours Performance Night was binnen no time uitverkocht en meer en meer werden zij gevraagd in de openbare ruimte op te komen treden. Inmiddels zijn ze alweer 5 jaar verder en nog altijd actief bezig met het maken en van locatievoorstellingen en organiseren van verschillende activiteiten in Arnhem. Danscollectief Arnhemse Meisjes biedt workshops voor professionele dansers, Performance Nights waar nieuwe jonge makers de kans krijgen hun werk te tonen en andere evenementen in de stad hosten. Ze streven ernaar om een ​​levendige scene van hedendaagse dans te creëren voor professionele dansers, makers en publiek in de stad.

Foto: Edwin Smits

”Wij geloven dat Arnhem een ​​groot potentieel heeft en behoefte heeft aan hedendaagse dans. We willen de stad verrijken door de prachtige locaties die ze heeft bloot te leggen en met beweging ‘tot leven’ te brengen. Een van onze doelen is om dans dichter bij een nieuw publiek te brengen. We geven dansers vertrouwen en inspiratie om hun eigen initiatieven te creëren en pro-actief te zijn, wat tegenwoordig belangrijk is voor artiesten.”

Eigenzinnig

Spoken word

poëziepodium

Eigenzinnig is een Deventers open poëziepodium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Ze biedt in het Burgerweeshuis een laagdrempelige plek voor schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, broodnodige meters te maken en vertrouwen en stijl te aontwikkelen.

 Daarnaast maakt het podium uitstapjes naar andere steden en festivals, alwaar de bewezen talenten hun werk aan een groter en gevarieerder publiek kunnen voordragen. Verwacht een grote liefde voor taal, eigengereid en geen blad voor de mond, van diepe bekentenissen tot kritische beschouwingen. 

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden