Gratis? Hoe kan dat nou?

Gratis? Hoe kan dat nou?

Bezoekers verbazen zich er elk jaar weer over: hoe is het mogelijk dat je voor Theater op ’t Zand geen entreegeld hoeft te betalen? Al die podia, die acts, de verdere aankleding: kost dat dan niks? Was het maar waar … Het bestuur en de meer dan honderd vrijwilligers doen hun werk weliswaar onbezoldigd, maar zonder de financiële steun van het bedrijfsleven, culturele fondsen en de gemeenten Barneveld – waar Kootwijk onder valt – en Apeldoorn zou Theater op ’t Zand niet kunnen bestaan. Jij als bezoeker kunt trouwens ook een duit in het zakje doen. Dat kan door geld in de bus te stoppen bij het verlaten van het terrein, maar je kunt het evenement ook steunen door ‘Vriend van Theater op ’t Zand’ te worden. 

Word vriend

Als je het festival financieel wilt steunen, dan kun je je aanmelden  als ‘Vriend van Theater op ’t Zand’ door jaarlijks minimaal € 20 te doneren. Hoewel een vriend voor het leven natuurlijk het mooiste is wat er bestaat, zit je aan deze verbintenis net zo lang vast als je zelf wilt: wederopzegging (‘ontvriending’) kan op elk gewenst moment. Geef je op via de volgende
e-mail adressen
[email protected]
[email protected]

“Theater op ’t Zand geeft ons hetzelfde gevoel als Oerol.

Ze verenigen allebei cultuur en natuur.

En dat past ook bij ons en bij de Harskamperdennen. Daarom zijn we sponsor vanaf het eerste uur.”

Word sponsor

Je kunt Theater op ’t Zand ook sponsoren als bedrijf, in ruil voor publiciteit: digitaal het hele jaar door op de website en in print- en andere uitingen op de dag van het festival zelf. Dit zijn de mogelijkheden:

Sponsor een theaterpodium

Voor een bedrag van € 2.000 kunt u de naam van uw bedrijf verbinden aan een van de podia op het festivalterrein. In alle publicitaire uitingen rond het dagprogramma staan de naam en het logo van jouw bedrijf bij dat podium in kwestie vermeld, en natuurlijk staan deze ook op het fysieke podium zelf: overduidelijk zichtbaar voor de duizenden bezoekers. Uiteraard behoort naamsvermelding op de website, het programma en de Wall of Fame langs het toegangspad ook tot het pakket.

Naamsvermelding op de website, in print en op de Wall of Fame

Voor een bedrag van € 1.000 worden uw bedrijfsnaam en logo vermeld op alle uitingen van Theater op ’t Zand zowel digitaal (website)* als print (flyer programmering). Daarnaast komt langs het toegangspad van de parkeerplaats naar het festivalterrein een ‘wall of fame’ met alle namen en logo’s van bedrijven, fondsen en gemeenten die een financiële bijdrage aan het festival hebben geleverd.

Naamsvermelding op de website en in print

Voor een bedrag onder de € 1.000 wordt uw bedrijfsnaam vermeld op reclame uitingen van Theater op ‘t Zand.

Sponsor in natura

Je kunt als lokale of regionale ondernemer het festival ook helpen door goederen of diensten van je bedrijf ter beschikking te stellen: menskracht, vervoermiddelen of machines, bijvoorbeeld. Hiermee ben je voor het festival net zo waardevol als een financiële sponsor en word je dan ook beloond met een eervolle vermelding van je bedrijfsnaam op de website.

Belangstelling? Neem dan contact op met bestuurslid Hans Borghuis: [email protected] of 06-57307029.

“Natuurlijk steunen wij Theater op ’t Zand!
Het is een evenement dat onze gemeente op een geweldige manier op de kaart zet.
Het beste bewijs dat Barneveld veel meer is dan kerk, kip en ei!”

Belastingvoordeel

Theater op ’t Zand heeft de status van ‘culturele ANBI’: waarbij de afkorting staat voor ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. De Belastingdienst verleent een dergelijke status aan instellingen die het algemeen belang dienen én voor meer dan 90% actief zijn op cultureel gebied. Voor een sponsor van zo’n ‘culturele ANBI’ betekent dat een extra giftenaftrekpost. Als bedrijf mag je namelijk 1,5 keer dat sponsorbedrag aftrekken in je aangifte vennootschapsbelasting. 

Een rekenvoorbeeld. Stel je geeft € 1.000 aan Theater op ’t Zand. Je mag dan anderhalf maal dat bedrag, dus € 1.500 aftrekken. Bij het lage belastingtarief van 15% heb je dan een belastingvoordeel van € 225. Bij het hoge tarief van 25% loopt dat voordeel op tot € 375.  Je betaalt bij een sponsorbedrag van € 1.000 dus een netto bedrag van minimaal € 625 en maximaal € 775.

“Het elk jaar weer vernieuwende karakter van Theater op ’t Zand en de toegankelijkheid

van het evenement zijn de belangrijkste redenen dat Stichting Fonds 1845 graag haar steentje bijdraagt”

Wil je doneren, vul dan de gegevens in en betaal met ideal.

vul bij referentie je e-mail adres in.

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Referentie:


Bedrag:


Binnen gekomen sponsor gelden
0%