Programma 2023 Theater op ’t Zand

 Artiesten Line-Up 

Trio C 

Trio C laat zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Ze geven traditionele melodieën bijzondere wendingen en creëren zo een uniek geluid. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen… 

Kamee Frieling 

Kamee Frieling is een jonge choreograaf en danseres. Ze creëert theatrale dansvoorstellingen. Als dansers is ze gespecialiseerd in moderne dans, acrobatiek en improvisatie. Al vele jaren danst en choreografeert zij in producties van Company TiNaNiNaNi en treedt op in dans- en theaterfestivals in binnen- en buitenland. In 2019, danste ze “Nomad” van Sidi Larbi op De Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Kamee is genomineerd voor de Jacques de Leeuwprijs 2021. 

Bokkesprongen 

Opgepast: deze nieuwsgierige aagjes stuiteren zo op je schoot! Springend op hun springstelten vinden deze imposante dieren op speelse muziek hun weg tussen het publiek. Met hun gekraalde schilden en machtige horens zijn ze opgewassen tegen elk avontuur. Klapperend op hun hoeven steken ze hun glanzende neusjes graag in andermans zaken, snuffelen ze naar plagerijtjes en vinden ze nieuwe vrienden om mee te knuffelen. 

Sara Leemans 

De wereld. Geen chocola van te maken. Maar gelukkig wél in muziek en taal te vatten. En laat dat nu zijn wat Sara het liefst doet. Sara studeerde klassieke zang aan Codarts, bij onder andere Roberta Alexander. In haar voorstellingen combineert ze graag verschillende vormen van theater. Sara werkt ook graag samen met andere kunstdisciplines. Zo stond ze op Oerol met de muziektheatervoorstelling van de Chantal Acda en voerde ze de performance ‘Elegy’ uit, van de Zuid-Afrikaanse kunstenares Gabrielle Goliath, en zong ze in een voorstelling van Marina Abramovic ‘7 Deaths of Maria Callas’. Sara is niet alleen zangeres, ze is ook een verhalenverteller. 

Greenfields 

Deze muzikanten weten met zijn drieën een hoop mensen te raken. Het akoestische pop-trio Greenfield zorgt met hun liedjes voor een heel fijne sfeer bij iedere gelegenheid. Naast zelfgeschreven nummers spelen zij ook prachtige hits en klassiekers en guilty pleasures op hun totaal eigen manier. Ze hebben een prachtige meerstemmige sound. 

Directie & Co 

Directie & Co maakt onconventioneel danstheater met ijzersterke visuals om zo de buitenruimte tot hun theater te maken. De ervaring van het publiek ligt altijd in het hart van de voorstelling. Directie & Co maakt danstheater vanuit alledaagse situaties en maakt hiervan uitvergrote versies. Wanneer je iets vergroot tot extreme proporties, wordt het onzichtbare zichtbaar. Het publiek kiest zelf wat hij doet met deze vervreemding van het normale, wat Directie & Co het ‘Alice-effect’ noemt. Directie & Co bestaat uit dansers en fysieke spelers en wordt geleid door choreograaf Yvonne van den Akker. 

Belle Dame 

Myra Steens is de vrouw achter BelleDame. Ze ontdekte in 2017 de wereld van zeepbellen en voor haar ging er een kleurrijke wereld open. Welkom tussen de kleine en grote zeepbellen. Heerlijk om te spelen, doe je mee? 

Tijl Damen 

Hier wil je niets van missen! In kort tijdsbestek neemt Tijl je mee in een bruisend feest van beleving! Luisteren, zingen, dansen, lachen en zelfs presenteren. Voor jong en oud een onbezorgd feestje 

Raw Resonance 

Raw Resonance is een collectief van professionele musici en ervaren workshopleiders. Ze bieden interactieve muziekoptredens, energizers en ijsbrekers. Op een non-verbale manier nemen ze iedereen mee in de ervaring van samen muziek maken. Door middel van muziek zorgen ze voor de juiste resonantie binnen de groep. Muziek maken met grote groepen is hun specialiteit. 

Raaf Theater 

De kunst van Raaf is het maken van kostuums voor steltenlopers. 25 Jaar geleden begon hij met zijn collectie en die breidt zich nog steeds uit. In de beginjaren creëerde hij voor duo’s, tegenwoordig worden vooral groepen aangekleed of worden er leuke solo’s gemaakt. De kostuums zijn prachtig en de manier waarop ze daar spelen is geweldig. Straattheater is een vorm van theatrale voorstelling en presentatie in buiten in de open ruimte. 

Circus Rens and the Meatballs 

Circus Rens and the Meatballs is een zeer veelzijdige band waar één ding duidelijk is, Party! De muzikanten zijn ervaren en geslepen, het publiek is er klaar voor. Ze horen een mix van opzwepende funky beats en Spaanse rock anthems, groovy sing-a-longs en epic solo’s. 

En nog meer:

Pierewaai. Poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn. Kijk en beleef mee hoe de poppen hun huiselijke belevenissen aanpakken en weten op te lossen.

Het Gilde. Kom luisteren naar Firiël en Ilse. Een uniek duo op de dwarsfluit en accordeon. Zij spelen een mix van klassieke stukken, improvisaties, volksmuziek en hedendaags repertoire.

IVN. Doe mee en ontdek spelenderwijs de natuur. Samenwerken, samenspelen in de natuur. Leer met andere ogen naar de natuur te kijken.