,

Kootwijkerzand ondergestoven door ‘Stuifzand’

PERSBERICHT 

Kootwijkerzand ondergestoven door  ‘Stuifzand’

KOOTWIJK – Met als thema ‘Stuifzand’’ organiseert Stichting Kootwijk Cultureel in samenwerking met Staatsbosbeheer op zaterdag 15 juli voor de zeventiende keer het festival Theater op ’t Zand op het Kootwijkerzand in Boswachterij Kootwijk. Boswachterij Kootwijk ligt hemelsbreed gezien precies tussen Barneveld en Apeldoorn in. Theater op ’t Zand is een laagdrempelig, gratis toegankelijk festival, waar het publiek kan genieten van muziek, dans, theater en kunst. 

Dit jaar kunnen bezoekers hun horizon nog eens extra verbreden èn hun conditie opvijzelen, want de nieuwe uitkijktoren is ondertussen geplaatst en fungeert als markeringspunt voor het festivalterrein. Bezoekers kunnen boven in de uitkijktoren genieten van het prachtige landschap waarin ze zich bevinden. Daarmee wordt ook meteen de verbinding tussen kunst, cultuur en natuur duidelijk. Bezoekers kunnen midden in de grootste zandverstuiving van West-Europa, de Sahara van de Veluwe, genieten van een groot en gevarieerd aanbod van muziek, theater, rondlopende acts en kinderactiviteiten. 

Het festival is, mede door de steun van sponsoren, weldoeners en tientjesvrienden nog steeds gratis toegankelijk. Van 13.00 tot 21.00 uur wordt een gevarieerd programma geboden voor jong en oud. De verrassende horecavoorzieningen bieden voor elk wat wils, maar zelf een picknickmand en kleedje meenemen is natuurlijk ook mogelijk. 

Theater op ‘t Zand is zelfs voor sommige families een jaarlijks terugkerende reünie waar verjaardagen worden gevierd en familieleden elkaar weer treffen. 

Met de medewerking van bijna 100 vrijwilligers loopt het festival na zestien jaar als een geoliede machine. De bouwploeg is altijd als eerste aanwezig en begint de avond vóór de grote dag met het vlak maken van de gedeelten waar de horecatent en podia geplaatst moeten worden. De opbouw gebeurt op de dag zelf in alle vroegte. Dezelfde bouwploeg die de dag ervoor als eerste aanwezig was, verlaat ook weer als laatste het terrein nadat ze dit met elkaar weer in de oorspronkelijke staat hebben teruggebracht. Wie de dag na het festival over het terrein loopt, zal geen spoortje meer kunnen terugvinden van de activiteiten van Theater op ’t Zand. 

En dat de bezoekers bij thuiskomst nog dagen overal zand in hun kleren en kieren tegenkomen, ach een kniesoor die daar op let. 

De programmeringcommissie is er dit jaar weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De vaste elementen van Theater op ’t Zand voor de kinderen zoals schminken, de verkleedkist, knutselen met de medewerkers van  Museum Nairac Barneveld, broodjes bakken met de boswachters van Staatsbosbeheer, zijn niet weg te denken. Ondertussen kunnen de ouders genieten van gevarieerde muziek en theatervoorstellingen, waarbij sommige performers tussen het publiek doorlopen, of gewoon genieten van de fantastische sfeer op het zand die met niets te vergelijken is. Het complete programma met alle optredende artiesten en acts is te vinden  de website www.theateroptzand.nl.

Locatie: Kootwijkerzand, nabij de uitkijktoren, ter hoogte van de Houtvester van ’t Hoffweg. 

Omdat ons festival midden in de prachtige natuur plaatsvindt, is er beperkte parkeergelegenheid in de nabijheid van het evenement. Om cultuur en natuur nog meer met elkaar te  verbinden raden wij u aan om uw auto op één van de diverse parkeerplaatsen in de omgeving van Kootwijk te parkeren en van daaruit fietsend of wandelend verder te gaan.

Meer informatie over bereikbaarheid en wandel- en fietsroutes kunt u vinden op onze website www.theateroptzand.nl