Voel

Prikkel je fantasie en ontdek hoe het is om niks te kunnen zien. Raak geïnspireerd door de gedichten van de afhaalpoëzie. Of ervaar het uitzicht over Kootwijkerzand zoals je nog nooit hebt gedaan door de ogen van kunstenares Davitha van der Kuilen!

Stichting 5D

Voelboxen

Nartuur

BIEDT WERKERVARING IN DE PODIUMKUNSTEN VOOR IEDEREEN MET EEN HANDICAP.

Als je niet ziet wat je voelt, wat voel je dan? En als je iets in je handen hebt, kijk je dan anders naar je omgeving? De Voelboxen prikkelen je fantasie want je gaat iets voelen wat je niet ziet. Dus welk beeld komt bij je op? Voelen is associëren, dus laat je verrassen en ga op “ontdekkingsreis”.

Wat je voelt, moet aansluitend met de omgeving zijn. Lijkt mij een leuk project om samen met Staatsbosbeheer op te pakken.

Locatie : Centrum

Tijden : Doorlopend

5

Davitha van de Kuilen

‘360* Zandreis’

Kunst

‘360* Zandreis’

Ervaar het uitzicht over Kootwijkerzand door de ogen van kunstenares Davitha van de Kuilen. Op acht palen van twee meter hoog hangen de doeken die bezoekers vanaf de grond een 360 graden beeld geven van de omgeving. Een time- out van de gezelligheid van Theater op ‘t Zand om vanuit vogelvluchtperspectief naar het zand te kijken.

Locatie : Horizon

Tijden : Doorlopend

Ultje van Gorkum

Afhaalpoezie

Kunst

Afhaalpoëzie

Ûltsje van Gorkum

poëtische trek tussendoor, maar ook klassiekers en natuurlijk een kindermenu. Naast het reguliere gedichten-menu is er ook een een ‘noord’ dagmenu dat bestaat uit een stuk of vijf gedichten.

Maak je keuze uit het menu en haal de gedichten naar keuze op bij het afhaalloket. Dichter Ûltsje van Gorkum draagt de gekozen gedichten voor en pakt ze eventueel zelfs voor je in.

Locatie : Centrum

Tijden : 13.00 | 18.00

4

De Geheime Act

.

De Geheime Act

Zoek de geheime Act

Locatie : Stuivend

Tijden : doorlopend

7

Doe

Musuem Nairac

Kinderen

Tijd: doorlopend

.

Staatsbosbeheer

Natuur

Tijd: doorlopend

.

Smink

Kinderen

Tijd: doorlopend

.

Sport je gek!

Its Personal training

Gezellig samen met het hele gezin sporten. Wanneer komt dat nu voor? Bij Theater op ‘t Zand natuurlijk! Met ITS Personal Training krijg je de kans om samen met het gezin een work-out te doen. Raak even al je energie kwijt dan geniet je daarna nog meer van alle gave acts!

Doorlopend

Kijk

Victorine Pasman

Ontaard

Theater | Dans

In ‘Ontaard’ geeft Victorine Pasman een beeldende performance van het leven van de kwal. Hiervoor werkt ze met thema’s
als transformatie en ontheemd. Op speelse wijze nodigt ze haar publiek uit deel te nemen aan haar wonderlijke wereld. Net als altijd neemt ze daarbij graag verschillende gedaantes van de vrouw aan als verleidelijk, majestueus, verdorven of machtig wezen. Hoe loopt het af met het decadente schepsel; de kwal?

muzikant : Coen Berrier
performer : Simone Narraina www.simonenarraina.com

Locatie : uitkijktoren
Tijden : 13.00 | 15.30 | 17.00

Lejo

‘Hands up!’

Theater

Hands up!

Wie kent ze niet? De meneer met de oogjes uit Sesamstraat – oftewel Lejo! Zijn unieke poppen- spel gespeeld op muziek en geluidseffecten, zonder gesproken woorden is razend populair. Lejo! maakt en speelt al jarenlang poppentheater-voorstellingen voor schouwburgen, festivals en scholen. Daarmee steelt hij niet alleen de show, maar ook de harten van al zijn bezoekers.

Locatie: Kleine podium

Tijden : 13.30 | 15.00 | 16.30

3

The Art of Being Afraid

AFGESTUDEERDEN VAN ARTEZ

Theater | Dans

Wij willen controle. Wij moeten controle. En wij zijn bereidt veel vrijheid in te leveren voor de illusie hiervan. Maar hoe meer we daarop gericht zijn, hoe meer we de wereld vanuit angst bezien. Onze beeldende muziektheater-voorstelling is een requiem waarin we afscheid nemen van de angst. We proberen het aan te gaan, te accepteren, en te begraven in het zachte zand van de Veluwe.

Een muzikaal ritueel voor viool, cello en stem.
Dat wil je niet missen!

Locatie : Boom

Tijden : 14.00 | 15.30 | 17.00 | 18.30

5

Cie des Chaussons Rouges

Hircus

Theater | Dans

Cie des Chaussons Rouges is een internationaal gezelschap uit België, Italië en Frankrijk. In de voorstelling dansen drie danseressen op één koord ter hoogte van drieënhalve meter. Hoewel ze individueel beginnen, merken ze gaandeweg dat
ze door samenwerking verder komen. In no-time raken ze verstrengeld, tot ze op het splinterdunne koord in elkaar overvloeien en uiteindelijk één danseres vormen in het geheel. Een show die indruk maakt op het hele gezin.

Locatie : Horizon

Tijden : 14.30 | 17.30

6

Drie wegen, 3 parcours, 3 koppige vrouwenhoofden. 3 koorddansers, 3 innerlijk muziekjes, 3 verschillende tempo’s. 3 silhouetten die zich samenvoegen en de huidige grenzen van de tijd en ruimte verkennen. Een ongeziene koorddansvoorstelling in trio.

Tijd: 2x 30 min

32 x 10 mtr

Luister

Bek Vol Zand

Muziek

Zonder drums, maar met de stuwende kracht van snaren is Bek vol zand vooral fingerpicking, raggende plectrums en staande bas. De soms wat melancholische (Southern/country) sound dikwijls afgewisseld met stampende en walsende barballads, is geïnspireerd door onder andere ragtime, bluegrass, swing en americana. De zowel Nederlands alsook Engelstalige teksten worden voornamelijk door Justin geschreven.

Locatie : Stuivend
Tijden : 14.00 | 15.30 | 17.00
7

Watipies

Muziek

De Watipies wordt gevormd door een sfeervol Nederlands-Duits gezelschap met een breed repertoire in verschillende stijlen. Met muziek van de Balkan tot vette Amerikaanse RaggMop (zeggen ze zelf) en Bluegrass. Soms ingetogen en fragiel, en dan weer heel uitbundig gespeeld en gezongen.

Ze spelen wereldmuziek uit alle windstreken als Balkan uit het oosten, Tango uit het westen, jazz uit het zuiden … en tex-mex uit het noorden van Mexico door Duitse en Poolse migranten.

Met 6 muzikanten en de instrumenten contrabas, viool, saxofoon, gitaar, drums, mandoline, accordeon en banjo gaat het gezellig worden op het Kootwijkse zand.

Locatie : Grote podium
Tijden : 16.00 | 18.00
1

Andrea Harmes

Verhalen uit Murmla

Theater | Dans

Dit straattheater stuk gaat over de vreugde van het verhalen vertellen en de lust om er naar te luisteren. Het is een walking-act die zich steeds verplaatst om dan op locatie voor ca. een half uur aan korte scenes te vertonen. Er kan zowel op straat als indoor gespeeld worden. De voorstelling is zowel op kinderen vanaf 4 jaar als ook volwassenen gericht.

Ragna is een verhalen vertellende kobold, een mythische wezen (soort kabouter) uit Scandinavië die de mensen helpt, maar mensen ook in problemen kan brengen. Zij trekt de wereld rond, steeds op zoek naar mensen die graag naar verhalen luisteren. Haar bijzondere bagage is een reusachtig slakkenhuis met luiken waaruit Ragna letterlijk haar verhalen trekt en tot leven brengt. Het zijn korte, eigenzinnige verhaaltjes. In het Slakkenhuis is plek voor iedereen: kikkerreuzen, geluksfeeën, koppige prinsessen, blikken ridders, tuinierende wolven, noem maar op…

Locatie : Stuivend
Tijden : 13.30 | 15.00 | 16.30
7

Mareille Labohm

Onderweg

Theater | Dans

Mareille Labohm gaat op zoek naar zelfvoorzienend en onafhankelijk leven. Een eerlijke en nietsontziende voorstelling over kruispunten, vruchtbare gronden en doodlopende wegen. Over jezelf uitdagen als je het even niet meer weet.

31 jaar heb ik in steden gewoond. Maar toch droomde ik als stadsmens van een groen- en energieneutraal leven en dus ging ik op onderzoek uit! In de zomer van 2015 heb ik een reis gemaakt op zoek naar een leven dichter bij de natuur. Een roadtrip verschillende landen, langs een tiental plekken, op zoek naar de verschillende vormen van ‘zelfvoorzienend leven’.

Bij terugkomst wilde ik mijn ervaringen graag delen en heb ik een muzikale theatervoorstelling gemaakt die het publiek meeneemt langs de kronkels, uitdagingen en problemen die het zelfvoorzienend leven met zich meebrengen en antwoord geeft op vragen als: ‘Bestaat er wel zoiets als ‘ 100% Zelfvoorzienend? ‘En….’Hoeveel kan een mens opgeven voor zijn idealen?’

De voorstelling is gemaakt als buitenvoorstelling. Mijn Mercedes busje, waarin ik de reis heb gemaakt, doet dienst als interactief decor. Ondersteund door videobeelden van mijn reis en interviews met de zelfvoorzienende mensen aldaar. Gitarist Frank Stukker begeleidt mij op gitaar en zorgt gedurende de hele voorstelling voor het echte ‘onderweg’ gevoel.

Tijd: 2x 60 min

Mamihlapinatapai!

Muziek

Onuitspreekbaar goed, die band met die moeilijke naam! Mamihlapinatapai bestaat uit acht muzikanten, heel veel lettergrepen en een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en… cumbia! Denk aan een Spaanse cocktail met ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka en TenTemPiés. Vorig jaar werd het op veel festivalweides een grote fiësta. Maar liefst 45 shows stonden in de agenda met talrijke hoogtepunten zoals Sniester, Patronaat, Oerol, Mañana Mañana, Surfana, MadNes Festival, Zwarte Cross, Wildeburg, Ferrara Buskers Festival in Italië, een korte tour door Spanje, PLLEK Live Stage en een mooie afsluiter samen met Bazzookas in PAARD. Dit jaar gaat het avontuur gewoon vrolijk verder met veel vreugde, extatische energie en een explosieve overtuiging. Follow the cumbia!!!